Головна Культура І ПРЕЗЕНТАЦІЇ КНИГ, І АВТОГРАФСЕСІЇ…

І ПРЕЗЕНТАЦІЇ КНИГ, І АВТОГРАФСЕСІЇ…

З 19 по 23 вересня у місті Лева відбувся ювілейний, 25 Форум видавців. Цьогоріч його назва – 25 BookForum. У Львів на чотири дні з’їхались люди з усієї України, а також письменники з інших країн світу.

Презентації, автографсесії чекали усіх відвідувачів цього дійства. Прогулюючись великою територією палацу Потоцьких, кожен міг проглянути представлені книги та придбати найулюбленішу.

Hа відкритті Форуму у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької були присутні Президент України Петро Порошенко, міністр культури України Євген Нищук та інші високопосадовці.

Спускаючись сходинками в Центрі культури, який знаходиться зовсім поруч від палацу Потоцьких, книголюби мали змогу зустріти улюблених письменників. Фредерік Беґбедер, Іван Малкович, Сергій Жадан, Антін Мухарський, Остап Дроздов – це далеко не весь список присутніх. Зустрів тут і маму Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), з якою ми спілкувались про його творчість, книжки. Відчувалося, що вона дуже сумує за своїм сином. Я придбав книжку «Місто, в якому не водяться гроші». «Я дуже Вам дякую за те, що пам’ятаєте мого Андрійка, не забуваєте і читаєте його книжки. Спасибі велике!», – сказала пані Ольга.

На території був встановлений так званий «геокупол», в якому відбувались різні презентації книг та автографсесії. Впродовж чотирьох дні я моніторив ситуацію, і зауважив, що людей приходило все більше та більше. Нові письменники, нові відвідувачі й нові книжки.

Я придбав чотири книжки, і ними задоволений. Раджу наступного року підзбирати кошти і завітати на черговий Форум видавців. Книги потрібно читати і ними захоплюватись, а не забувати. І як казав великий український поет Тарас Шевченко: «Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. Книга рятує душу від здерев’яніння».

Павло ДАК,•студент факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка.