Головна Культура МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Сокальський районний Будинок дитячої та юнацької творчості святково зустрічав гостей. Сюди з’їхалися лідери шкіл району на урочисту посвяту в члени Сокальського регіонального учнівського парламенту. Ведучі свята – Дарина Бойко і Володимир Якуц, представили почесних гостей та голову учнівського парламенту – Ірину Дідик та її заступників – Дарину Бойко і Максима Івлєва. Священик кафедрального храму св. апостолів Петра і Павла – отець Ярослав Валюх благословив присутніх, опісля розповів їм повчальну притчу про орлицю та побажав їм успішно реалізувати ті здібності і таланти, які вони мають. А далі голова парламенту Ірина Дідик зробила презентацію про роботу організації учнівського самоврядування та акцентувала увагу на важливих патріотичних акціях, які проводили, та в яких вони брали активну участь. Вони також цікавились діяльністю органів місцевого самоврядування, побували в Сокальській міській раді та в редакції районної газети «Голос знад Бугу». Редактор часопису Василь Сорочук розповів про періодичне видання, про теми, які піднімаються на шпальтах газети, показав як вона верстається.

Після презентації, ведучі запросили до слова методиста районного методкабінету Галину Матвіїв, яка нагадала, що «цей рік в Україні, присвячений 75річчю створення Української повстанської армії, в якій служили українські патріоти, які боролись за незалежну Україну, Вони йшли на вірну смерть, але не здавалися ворогу. Вони – джерело тих рис, які потрібні сучасній молоді. Це є чесність, справедливість, честь, гідність. Нещодавно я слухала одного з учасників УПА. Їх, на жаль, на сьогодні залишилось в живих небагато. Він, зокрема, сказав: «Якби молодість знала як багато вона може». Ви – молоді, і зі слів уже досвідчених людей, ви насправді можете дуже багато. Лише потрібно старатися і обов’язково навчатися. Ви є цвіт Сокальщини. Пам’ятайте, що за Вами наше майбутнє».
А Сокальський міський голова Вадим Кондратюк наголосив юним парламентарям, що «учнівський парламент – це є перший крок до їхнього майбутнього. Нині перед ними відкривається багато можливостей. У них нове мислення, незаангажований погляд на речі. Я впевнений, що тут сидять майбутні голови адміністрацій, районних рад, народні депутати»… та побажав їм наснаги у навчанні, бо від того наскільки успішно вони навчатимуться у школі залежить їхнє майбутнє. Це дозволить їм вступити в престижні виші, а потім отримати престижну роботу. Хотілося, щоб вони залишилися і розбудовували Україну».

«Не пасувати перед жодними перешкодами на життєвому шляху, який завжди тернистий. Для цього потрібно вчитись, черпати силу і наснагу з власного коріння. Пам’ятати і шанувати українські звичаї та традиції, любити українську пісню, мову, Україну та рідний край», – закликала юнаків та дівчат керівник ансамблю «Берегиня» Марія Надюк. Привітала нових членів парламенту та побажала максимально проявити усі свої лідерські здібності упродовж навчального року, та завжди пам’ятати слова б. п. Любомира Гузара: «Бути вільним – це значить бути самим собою, це означає бути відповідальним» Ціль свободи є робити добро та служити людям, – журналіст газети «Голос знад Бугу», автор цих рядків. «На вас, учнівська молоде, велика надія. Хочу, щоб ви відчували себе господарями країни, щоб любили своє місто чи село і дбали про них. Використайте час навчання найефективніше. Україна потребує освічених, активних, ініціативних. Будьте духовно та культурно багатими».

Координатор регіонального учнівського парламенту, директор Сокальського будинку дитячої та юнацької творчості Марія Поліщук пригадала, слова з Декалогу українського націоналіста: «Здобудеш українську державу, або згинеш у боротьбі за неї». Закликала їх бути патріотами своєї держави. Наша юнь показала уже не раз, що вона – сила, яка хоче жити в європейській державі, що вона захистить нашу державу. І нині тисячі патріотів захищають її територіальну цілісність на сході України. Ви – юні українці, наше майбутнє, які зможуть розказати всьому світу, яка прекрасна наша земля, що народжує таланових дітей. Ви – добрі, щирі, справжні. Я вірю у вас. Я бажаю вам всього найкращого».

Під час свята лунали пісні, поетичні рядки від народного ансамблю «Берегиня», вихованців гуртка «Зернинка» (керівник Оксана Звірко). Сокальський міський голова Вадим Кондратюк вручив кожному лідеру учнівського самоврядування посвідчення члена регіонального учнівського парламенту. Опісля усі сфотографувалися на згадку.

Любов ПУЗИЧ.
Фото автора.