Головна Культура НА «РОЗМОВІ  З ШЕВЧЕНКОМ» РАЗОМ З «ТРЕМБІТОЮ»

НА «РОЗМОВІ  З ШЕВЧЕНКОМ» РАЗОМ З «ТРЕМБІТОЮ»

24 березня  в Сокальському народ­ному домі зібралися шанувальники творчості лауреата Шевченківської премії, Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

Колектив (худож­ній керівник народний артист України Микола Кулик, диригент Володимир Вівчарик), подарував сокальчанам не­забутню культурно-мистецьку програ­му, присвячену 210-ій річниці від Дня народження Кобзаря «Розмова з Шев­ченком».  Його слово живе та актуаль­не у всі часи. Воно полум’яно звучало й під час  Революції Гідності.  І сьогодні в них  черпаємо силу, віру  і наснагу. У часі війни з росією та після нічного недільного обстрілу Львівщини та ін­ших міст України,  його поезії звучали по-особливому. Їх читала Заслужений працівник культури України Марія Христинич.

Глядачі  обдарували артистів щири­ми оплесками. Сокальський міський голова Сергій Касян та  начальник від­ділу освіти культури, релігій та туризму Червоноградської РДА Руслана Анто­нюк подякували  солістам, хору та ор­кестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта», а також Марії Христинич за цей творчий вечір, бо для сокальчан кожна зустріч з колекти­вом – це справжнє свято. Висловили вдячність  їм  за любов до  українсько­го слова, пісні,  творчості Тараса Шев­ченка, який є символом України, гор­дістю нації, пророком.  Привітала гос-тей і сокальська поетеса, голова ЛМО «Колос» Любов Бенедишин, яка пода­рувала їм свої нові книжки – «Трійчас­тим нервом» та «Кульбабове віче», які нещодавно побачили світ.

Концерт, який відбувся  на підтримку ЗСУ, закінчився Славнем, який виконали артисти та глядачі.

Любов ПУЗИЧ.