Головна Культура Пластуни Станиці «Сокаль» та стар­шокласники міста взяли участь в майстер-класі з оздоблення...

Пластуни Станиці «Сокаль» та стар­шокласники міста взяли участь в майстер-класі з оздоблення писанок

МАЙСТЕР-КЛАС З ПИСАНКАРСТВА

Писанка – один із древніх символів Великодніх свят. У їх візерунках проявля­ється душа українського народу – неповторна, яскрава і красива. Писанки – це наші традиції, які ми повинні зберігати та передавати навички писанкарства майбутнім поколінням. Саме з такою метою, непередодні Великодніх свят, в гро­мадах навчаються розпису Вели­кодніх яєць.

На запрошення благодійного фонду «Карітас-Сокаль» 26 квітня пластуни Станиці «Сокаль» та стар­шокласники міста взяли участь в майстер-класі з оздоблення писанок.

Ознайомили молодь з технікою виготовлення писанок, розписом писачками, символікою орнаменту великоднього атрибуту мисткині зі громадської організації «Союз ук­раїнок» Ольга Ровецька та Ірина Мандрик. Волонтерили разом з ними Софійка Мандрик, Настуся Ковалик, Ольга Сольвар з пластунами станиці «Сокаль», вчи­телі Сокальського ліцею №3 Ірина Король, Наталія Криштальська, Софія Мигаль та Мар’яна Мигаль. Справжньою цінністю для юнацтва стало благословення та повчальні настанови Владики Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ Михаїла Колтуна.

Голова Червоноградської район­ної ради Андрій Порицький подяку­вав за запрошення директору БФ «Карітас-Сокаль» отцю Ярославу Кащуку, заступнику керівника БФ Mар’яні Яремчук, а Владиці Миха­їлу Колтуну – за благословення.

Наш кор.