Головна Культура РОЗКВІТАЙ, НАШ РІДНИЙ КРАЙ

РОЗКВІТАЙ, НАШ РІДНИЙ КРАЙ

Таку назву мав урочистий захід з нагоди відзначення одного з головних державних свят – Дня Конституції України, який відбувся 27 червня в районному народному домі. На жаль, зала була напівпорожня. Дійство розпочалося виконанням Славня.

З вітальним словом звернувся голова Сокальської РДА Роман Токай, який нагадав, що 28 червня 1996 році Верховною Радою України був прийнятий Основний закон держави. Конституція була вистраждана не одним поколінням українців і визнана однією з найкращих у світі, бо гарантує повновладдя людей й цілісність країни. Він побажав усім благополуччя, непохитної віри в майбутнє України, щастя і добра родинам, здоров’я та миру, закликав робити все для того, щоб наша держава стала посправжньому європейською.

– Для кожного свідомого громадянина день Конституції України – подія, з якої, власне, починається існування держави як такої, – зазначив голова Сокальської районної ради Микола Пасько. – Це державне свято, яке стоїть в одному ряді з Днем Незалежності, Різдвом і Великoднем. Це є основний документ, за яким ми живемо. Подивіться на нашого північного сусіда, подивіться на Білорусь. Повірте, там люди не мають тих свобод, які маємо ми. Українці відкрито можуть висловлювати свої думки, відстоювати свої права, бо це закріплено в нашій Конституції. Це закріплено ще з гетьманських часів, з козацьких, в Конституції Пилипа Орлика, яка була однією з перших в Європі. Конституція України гарантує права і свободи людини і громадянина, зокрема, право обирати і перeобирати владу, яка нам не подобається. І під час Помаранчевої революції та Революції Гідності народ відстоював свої права…

Ми маємо пам’ятати, що від кожного з нас залежить дієвість нашої Конституції, працездатність органів державної влади, органів самоврядування та добробут держави.

Опісля відбувся святковий концерт, в якому взяли участь Вероніка Левицька, чоловічий ансамбль Народного дому с. Теляж (керівник Андрій Гудко), дует Hародного дому с. Поториця Роман Диюк та Андрій Копчак, народний вокальний ансамбль «Берегиня» народного дому с. Зубків (керівник Марія Найдюк), дует Народного дому с. Боб’ятин Андрій Острувка та Олег Мартинюк, Ольга Шевчук. Гарного настрою та позитивних емоцій додали хореографічні композиції «Чорні очка, як терен», «Гуцульські викрутаси» та «Весняна феєрія» танцювальних колективів «Веселка» та «Натхнення» Сокальської школи мистецтв ім. В. Матюка (керівники Надія Ганіткевич та Ольга Гасюк).

Наостанку ведучі – Галина Чаплик та Тетяна Степанюк – побажали всім миру, злагоди та добра! Нехай наша країна живе і розвивається на основі закону й справедливості!
Любов ПУЗИЧ.

Фото автора.