Головна Культура Серед переможців літературної премії «Бла­говіст» – Любов Бенедишин

Серед переможців літературної премії «Бла­говіст» – Любов Бенедишин

Нещодавно авторитетне журі, яке очо­лює голова НСПУ, письменник Михайло Сидоржевський оголосило цьогорічних переможців літературної премії «Бла­говіст».

Літературна премія «Благовіст» – відзна­ка Національної спілки письменників Укра­їни, яка з 1993 року присуджується авто­рам найкращих творів (поезія, проза, дитяча література, драматургія, критика) укра­їнської літератури, виданих протягом попе­реднього року окремими книжками або видрукуваних у періодичних виданнях.

Приємно відзначити, що цьогоріч серед переможців сокальчанка, голова Сокальського літературно-мистецького об’єднан­ня «Колос» Любов Бенедишин, її збірка «Шлях до Воскресіння» визнана найкра­щою у номінації «Поезія». Нагадаємо, що до цієї книжки, яка вийшла друком у 2019 році у львівському видавництві «Плай», увійшли два цикли поезій на біблійну тематику: «Стежками Старого Завіту» та «Шлях до Воскресіння».

Вітаємо поетесу з високою відзнакою, поезія якої бездонна криниця, з якої ми черпаємо наснагу, любов до отчого краю, до України, допомагає нам не збитися з вірного шляху, переосмислити своє духов­не життя та полюбити багатогранне друковане слово. Бажаємо нових творчих здо­бутків, щоб муза надихала пані Любу на нові творіння.

Світлана ГРИЦЮК.
м. Сокаль.