Головна Культура Зоряний шлях Роксолани Весній

Зоряний шлях Роксолани Весній

Українські пісні «Цвіте терен», «Зелений клен», «Ой де ти йдеш» та мелодійний голос, принесли успіх сокальчанці Роксо­лані-Богдані Весній на міжнародних фестивалях-конкурсах «Зоряний час» у Львові, «Джерело надій» в Києві, «Акерманські зірки» – в Бєлгород-Дністровську, «Талановиті діти Украї­ни» – в Одеса-Коблево, «Під одним небом» – у Польщі, «Зірки над Рейном» – у Німеччині, де вона стала володаркою Гран-прі, «Наша пісня – наша мрія» у Словенії. Її пісню «Цвіте терен» транслювали на радіо WAYSOFU Radio – Song of Ukraine в Канаді. А недавно чарівний голос україночки полонив журі та глядачів Міжнародного фестивалю PARIS MAGNIFIQUE STARS WAYА.

У листопаді Роксолана ще взяла участь у Інтернаціо­нальному фестивалі талантів «Хортиця – серце Європи» (Україна – Польща), де також стала володаркою гран-прі. Нині вона очікує ще на результати міжнародних конкурсів з Праги, Німеччини та Великобританії.

Роксолана вдячна усім, хто взяв участь в он-лайн го­лосуванні, яке було «гарячим» та напруженим, надсилав свої відгуки. Завдяки їхній підтримці сокальчанка отримала перемогу.

Приємно, що попри карантинні обмеження у світі, мистецьке життя не зупинилося. Міжнародні фестивалі об’єднують молодих виконавців різних країн, проводяться в онлайн. Вони дають можливість обдарованій молоді розвинути талант, відшліфувати його, заохочують до праці над собою.

Роксолана Весній нині навчається вокалу в оперної співачки, доктора філософії, кандидата мистецтво­знавства Іванни Комаревич та мріє стати професійною співачкою. Бажаємо успіху та творчого натхнення!

Любов ЗАБЛОЦЬКА.