Головна Культура У Хоробрівській школі в скорботі поминали полеглих синів

У Хоробрівській школі в скорботі поминали полеглих синів

Минуло чотири роки з часу трагічних подій, що вирували на Майдані. Від тоді лютий приносить сльози і смуток не тільки у родини загиблих, а й у кожну українську домівку. Бо Герої Небесної Сотні – це діти нашої країни, які полягли за краще майбутнє, за наше гідне життя.

Уся Україна в скорботі поминала полеглих синів. У Хоробрівській школі теж віддали їм шану. Під час проведення тижня пам’яті школярі виготовляли символічні ангели, що стали доповненням стенду «Герої не вмирають!», писали листи матерям загиблих, складали поезії. Відбувся вечірреквієм «Вони прилетять ангелами з небес»; сильним болем озвалася в душі кожного хвилина мовчання, вогником в очах палала кожна свіча пам’яті, щемом у серці линула мелодія «Плине кача…».

Учасники заходу зуміли передати той біль, що заполонив кожну часточку людської свідомості. Чи це було читання поезії та прози (В. Буричко, Ю. Терещук, Г. Лагода, Я. Веклин, У. Воробець, В. Кохман, І. Кохман, О. Махначов, М. Брюхович, В. Матвіїв), чи звучання пісні (П. Максимів, Г. Федюра, В. Крисюк) – все озивалося в душі жалем та криком розпачу. Ми ніколи не забудемо Їх, бо не маємо на це права. Адже вони віддали найдорожче, що мали, – життя… За нас віддали…

Ірина ШИШКА,•вчитель української мови та літератури Хоробрівської ЗШ ІІІІ ст.