Головна Культура У музеї «Людина. Земля. Всесвіт» презентували фо­товиставку львівської фотомисткині Марії М’якишевої

У музеї «Людина. Земля. Всесвіт» презентували фо­товиставку львівської фотомисткині Марії М’якишевої

СИМФОНІЯ ЖИТТЯ

Славитиму Тебе, о Господи,

Усім моїм серцем, розповім

про чуда Твої».

(Пс. 9,2)

У музеї «Людина. Земля. Всесвіт» презентували фо­товиставку львівської фотомисткині Марії М’якишевої. Почуте і побачене не зали­шило нікого байдужими, бо творчість, яку дарує людям 19-річна дівчина, несе лю­бов до природи, краси не­бес, землі і моря, лісів і пта­хів, які промовляють до нас і засвідчують присутність Бога.

Марія М’якишева народи­лася 9 лютого 2003 року в Луцьку і одразу стала живим свідченням безмежного Бо­жого Милосердя, оскільки, за прогнозами лікарів, ново­народжена мала б прожити лише кілька місяців, тижнів, або й днів. Дівчинка була віддана під опіку Пречистої Діви Марії. Господь вислу­хав ревні молитви рідних та друзів, і не тільки просла­вився в житті дитини, але й щедро обдарував її багать­ма талантами та винятко­вою здатністю бачити пре­красне в буденних речах.

Зусилля вчителів, лікарів, реабілітологів помножив Бог, тому, незважаючи на глибоку втрату слуху і інші проблеми зі здоров’ям, Ма­рія в 2021 році закінчила Львівську ЗОСШ №22 ім. В. Стефаника. Доброзичли­ве ставлення вчителів спри­яло бажанню творити. Нат­хненна роботами друзів-фотографів, з 2010 року Ма­рія починає експерименту­вати з камерою. Влітку ми­нулого року на честь закінчення школи дівчина вирі­шує поділитися своєю твор­чістю з найближчими. Так виходять друком перші фо­токартини та фотокниги з вибраними світлинами, які Марія присвятила вчителям, і які викликали неабияке захоплення в колі близьких.

Однак фотомистецтво не єдиний дар Марії. Дівчина грає на фортепіано, малює, гачкує та вишиває бісером. Приятелі завжди з радістю смакують випічкою, хлібом та пляцками, якими з любо­в’ю пригощає їх подруга, а натхнення, підтримку, вихід із проблем вона знаходить в молитві і допомозі рідних, друзів, добродіїв, яких що­дня довіряє опіці Господа Ісуса і Діви Марії.

Велике дякую за допомогу в організації виставки Надії Германюк: ансамблю скри­палів «Ladies» Сокальської дитячої школи мистецтв ім. Віктора Матюка – керівник Ірина Когут, концертмейстер – Тетяна Троцько, в складі – Наталія Синицька, Голов­чук Оксана, Галина Мики­тюк, нашому соловейку, вик­ладачу вокалу Сокальського професійного ліцею Ірині Грабовій. Це було круто, не перевершено, незабутня зустріч з Високим Мистец­твом! А також директору школи Оксані Думанській – за підтримку і сприяння та директору Сокальської пуб­лічної бібліотеки Христині Дасюк – за співпрацю; Воло­ді Михальову (мол.), студен­ту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Юрію Рижку. Друзі – щира вдячність за підтримку і приємні хвилини спілкування.

Наталія ПОКОТЮК.
м. Сокаль.