Головна Культура У пам’ять про українців які загинули в Другій світовій встановлені пам’ятні знаки...

У пам’ять про українців які загинули в Другій світовій встановлені пам’ятні знаки в лісі біля с. Карів та в с. Михайлівка

Цього року світ відзначив 80-ті роковини від початку Другої світової війни, яка забрала понад 80 мільйонів людських життів, у ній була задіяна 61 країна. Українці найбільше постраждали, бо військові дії велись на всій території нашої країни. Але кожен українець достойно захищав свій край та свою маленьку батьківщину.

У пам’ять про ці сумні події та вшанування тих, хто загинув, захищаючи свій рідний край від московської та фашистської навал, встановлені та освячені пам’ятні знаки на Перехресті в лісі біля с. Карів та в с. Михайлівка.

Цей клаптик української землі був поритий кулями і политий кров’ю наших батьківповстанців у боротьбі з московським загарбником, той клаптик землі, який чув крики і стогони ранених, умираючи, за стільки років, почув молитву в їхню пам’ять, почув ту рідну українську пісню, з якою повстанці на устах завжди вступали до бою. І ось ця земля одержала пам’ятний знак – історичне свідоцтво тих кровавих визвольних змагань.

Минуло 75 років у забутті і ось нині пам’ять про їхні геройські подвиги і мученицьку смерть ожила в нашому народі і буде жити в майбутніх поколіннях – це гарантія нашої нездоланності і єдності.

До урочистостей долучились діти, молодь та старше покоління с. Карів та навколишніх сіл. А головним ініціатором тих заходів став Степан Івасейко – художник, скульптор, жертводавець, автор меморіального комплексу, який збудований на місці спаленого села Іваньки.

Вклонімося пам’яті героївповстанців, прийнявши до серця і свідомості ті їхні муки від нелюдських тортур нашого споконвічного ворога. Пам’ятаймо і завжди будьмо готові захищати рідну землю!

Наш кор.