Головна Культура УКРАЇНА У БОРОТЬБІ ЗА ВОЛЮ

УКРАЇНА У БОРОТЬБІ ЗА ВОЛЮ

Доля України сповнена суму і боротьби за власну свободу, самостійність. Вона стала незалежною 24 серпня 1991 року, але скільки людей полягло у боротьбі за її волю.

Нам варто згадати про Майдан, Революцію гідності. Варто пам’ятати про тих героїв, які віддали своє життя за Україну. От і в селі Теляж не забувають про трагічну долю нашої держави. У Народному домі відбувся звітнотворчий концерт «Україна у боротьбі за волю» народних домів сіл Теляж та Ульвівок. На концерті лунали пісні про Україну, патріотичні вірші. У цьому дійстві брали участь старші і молодші жителі сіл. Представники Народного дому с. Ульвівок також показали власний патріотизм і народний дух у своїх піснях і грі на незвичайних інструментах.

На концерт прийшло чимало людей – від найменших до найстарших. Усі присутні щиро слухали поезію і пісні, адже немає в світі кращого за рідне слово. Безумовно, такою чудовою організацією ми завдячуємо Галині Каспрук, завідуючій НД с. Теляж. І, звісно, п. Богданові Андрейчуку, який підготував захоплюючий виступ разом із своїм колективом від с. Ульвівок.

Наприкінці звітнотворчого концерту до усіх присутніх звернулася п. Мирослава Михайлюк, начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігій Сокальської районної державної адміністрації, яка подякувала за концерт, присвячений нашій країні і народу.
Ця урочиста подія справила на всіх неабияке враження, у такі моменти розумію, чому люблю його і дякую Богу за те, що тут народилася і виросла, за те, що жителі цього села не забувають, що вони є українцями і яка у них історія. Тому ніколи не кажіть, що ви живете у поганій країні, зробіть щось корисне для неї, бо світ починається з кожного з нас.

Леся АТЛАС,•жителька с. Теляж.