Головна Культура В Сокальському будинку дитячої та юнацької творчості нагородили переможців і призерів конкурсів...

В Сокальському будинку дитячої та юнацької творчості нагородили переможців і призерів конкурсів та фестивалів

«НА КРИЛАХ УСПІХУ»

Під такою назвою проходила урочиста академія з нагоди завершення навчального року в Сокальському будинку дитячої та юнацької творчості та нагородження переможців і призерів конкурсів та фестивалів.

Цей захід дав змогу присутнім поринути у дивовижний світ мистецтва та дитячої творчості. А розпочалось усе з привітання та благословення о. Михайла Ментуха.
На свято до талановитої молоді завітали заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, голова Сокальської райдержадміністрації Андрій Дяченко, керівник апарату райдержадміністрації Віра Левандовська, головний спеціаліст організаційноюридичного відділу районної ради Юлія Кулик, депутат Львівської обласної ради Сергій Касян, директор Центру з обслуговування закладів освіти Сокальського району Микола Мисак, начальник відділу культури РДА Руслана Антонюк, завідувач методкабінету Галина Гібляк та інші. Посадовці привітали педагогів та вихованців БДЮТ та вручили грамоти.

Під час святкового концерту творчі колективи Будинку дитячоюнацької творчості продемонстрували глядачам свої творчі надбання. Неповторна енергетика, палкий темперамент, оригінальна манера виконання номерів зібрала велику кількість гостей у залі. Учасники святкового дійства дивували своїм талантом, майстерністю, професіоналізмом. Усі серйозно готувалися, адже успіх кожного колективу – це спільне досягнення творчих керівників, вихованців та батьків.

Директор закладу Марія Поліщук, вітаючи присутніх, наголосила на тому, що їх вихованці незвичайні та особливі діти і подякувала їм за наполегливість, працьовитість, творчу фантазію та ентузіазм. Відзначила, що гуртківці неодноразово є призерами конкурсів різних рівнів. 650 гуртківців займаються у 45 групах. Свої знання та вміння юним вихованцям передають 10 педагогівпозашкільників. З них 2 мають звання «Народний умілець».

У 2019 році двоє педагогів стали призерами обласного етапу конкурсу «Джерело творчості», а один викладач – переможцем районного конкурсу молодих педагогів «Надія». Два художні колективи: вокальний «Кришталь» та хореографічний «Престиж» підтвердили звання зразковий.

А далі вихованці Будинку творчості подарували присутнім святковий концерт, під час якого вручались відзнаки кращим вихованцям.

Правду кажуть, що кожна дитина талановита по своєму. А кожен дар в дитині – це як зернинка, яка перед тим як виросте у велике дерево і віддасть свої солодкі плоди, спочатку потрібно посадити у землю, поливати, оберігати і любити, так би мовити, створити всі умови для успішного росту та розвитку. Дуже приємно, що у нашому районі так багато талановитих, щирих і відкритих педагогів, котрі готові усю свою душу вкладати у вихованців.

Річні підсумки наполегливої праці підбито, тож бажаємо вихованцям і вчителям гарно відпочити на канікулах і з нового навчального року впевнено крокувати до нових досягнень.

Юлія СОРОЧУК.
Фото автора.