Головна Культура Великий дар, даний народові від Бога

Великий дар, даний народові від Бога

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших у світі. Є у ній слова – тверді, мов сталь, є слова – прозорі і крихкі, наче кришталь, є ніжні і м’які, лагідні і добрі… Її порівнюють із калиною, така вона гарна, із співом солов’я – така вона мело­дійна.

А скільки величних слів про рідну українську мову сьогодні лунало у стінах нашої школи! А які гарні пісні звучали на честь рідного слова! А ще – тріш­ки гумору, інсценізації уривків із відомих творів про Стецька , бабу Параску та бабу Палажку на сучасний лад.

Не могли школярі не згадати і великих корифеїв рідного слова, котрі плекали, відточу­вали його, перетворювали на зброю, яка ставала на захист правди і добра. І серед великих майстрів українсь­кого слова – невмируща Леся Українка, 150-річчя від дня народження якої ми відзначали 15 лютого. На святкуванні звучала її поезія, діти при­гадували цікаві факти із біографії поетеси, родина якої була тісно пов’язана із знаменитими україн­ськими родинами Лисенків, Стариць­ких, Драгоманових.

Дякуємо юним артистам за чудове вико­нання творів та акторську майстерність, за подаровані хвилини єднання з українською поезією та піснею.

Підготували святкування учні з вчителями Зіновією Луківною Павлюк та Любов’ю Олександрівною Ганиш, за що ми їм щиро дякуємо. Усім нам варто завжди пам’ятати, що мова визначає нас як народ. Тому бере­жімо і плекаймо її. Адже маючи власну мову, почуваємося вільними, маємо «у сер­ці те, що не вмирає»!

Мирослава ІГНАТЮК,

директор Стаївської школи І-ІІ ступенів імені Осипа Лещука, депутат Белзької міської ради.