Головна Культура ДЕСЯТЬ РОКІВ ПАРАФІЇ УАПЦ У СОКАЛІ

ДЕСЯТЬ РОКІВ ПАРАФІЇ УАПЦ У СОКАЛІ

25 травня громада Української Автокефальної Православної Церкви, що у Сокалі, відсвяткувала престольне свято Вознесіння Господнього. З цієї нагоди сюди прибули священнослужителі, парафіяни, меценати та гості. Серед них був голова районної ради Микола Пасько.

Святкову Літургію служили 13 священиків різних конфесій. Богослужіння очолив митрофорний протоієрей Василь Божаківський, настоятель церкви св. праведної Анни в с. Велике. Присутні молилися за Україну, український народ, а також за українське військо, яке на Сході України відстоює наші кордони з російським агресором.

Сокальський декан, митрофорний протоієрей, настоятель церкви Преображення Господнього м. Соснівка Микола Винар привітав усіх із святом Вознесіння та прочитував тропар свята: «Вознісся Ти у славі, Христе Боже наш, радість, сотворивши учасникам обітницю Святого Духа, утвердивши їх своїм благословенням, що Ти єси Син Божий, Визволитель світу», побажав парафіянам і парафії Божої благодаті, миру, злагоди та подякував за віру, розуміння і підтримку в будівництві церкви на парафії. Опісля з нагоди свята вручив нагороди від Блаженнішого митрополита Макарія, Предстоятеля Української Автокефальної Церкви, зокрема, орден Христа Спасителя, керуючому Червоноградським Ощадбанком Ігорю Барилу та Благословенну грамоту парафіянину Петру Васьківу.
Настоятель храму – митрофорний протоієрей о. Володимир Жарський подякував священикам, які приїхали розділити духовну радість і взяли участь у святкуванні та привітав голову церковної управи, братство, сестринство, парафіян, хористів, гостей і всіх присутніх, і тих, які отримали нагороди. Привітали настоятеля та парафіян з нагоди 10ліття парафії у м. Сокаль та побажали швидкого завершення будівництва храму голова Сокальської районної ради Микола Пасько й військовий комісар Сокальського райвійськкомату, підполковник Микола Лисак. Останній також вручив настоятелю церкви о. Володимиру Жарському подяку за активну та щиру підтримку молоді в прагнені бути патріотами своєї держави, допомогу, духовну підтримку воїнів АТО та членів їхніх родин.

Так парафія Вознесіння Господнього, що в Сокалі, зустріла і провела десятий престольний празник.

Оксана СУМБАЄВА, парафіянка церкви.